Pla Local d'Acció
Portada » Pla Local d'Acció

Pla Local d'Acció


El mes d’octubre de 2006 el Ple de l’Ajuntament de Lleida va aprovar per unanimitat el Pla local d’acció per afavorir la participació i la inclusió social de les persones amb discapacitat com a pla de ruta d’accions concretes per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, amb el reconeixement de la seva condició de ciutadanes i ciutadans de ple dret.

El Pla local d’acció és una estratègia que ha de permetre materialitzar la voluntat del canvi i la millora d’una ciutat pensada per a tothom. En aquest sentit recull un gran nombre de propostes, distribuïdes en sis àmbits més aquelles altres de tarannà transversal, dirigides a superar els entrebancs a la participació i a la inclusió.


Beneficiaris


El Pla Local elimina la barrera cultural que situaria les persones amb discapacitat com a beneficiàries exclusives. En aquest sentit, el seu impacte es preveu ampli. Per tant, a més del col∙lectiu prioritàriament destinatari, es pressuposa una incidència positiva sobre la qualitat de vida d’una part important de tota la població.

Per tant, trobem que els possibles beneficiaris de les actuacions que contempla el Pla Local per a la participació i la inclusió social de les persones amb discapacitat, conformen un grup de persones força ampli. A més a més del col∙lectiu que presenta discapacitats permanents, derivades de deficiències físiques, sensorials i mentals, cal afegir-li també la gent gran, amb o sense discapacitat; el col·lectiu de persones amb alguna discapacitat  derivada de la creixent accidentalitat i el major grau de supervivència, i el col·lectiu que per circumstàncies transitòries, pot presentar alguna discapacitat temporal.


Àmbits


Són sis temàtiques àmplies que abasten i caracteritzen l’entorn en el qual tota la ciutadania ens desenvolupem al llarg de les nostres vides.

  1. Educació
  2. Formació i treball
  3. Salut
  4. Serveis socials
  5. Cultura, esport i lleure
  6. Accessibilitat, habitatge i foment de la mobilitat
  7. Propostes transversals

La seva ordenació, regulació i disseny són cabdals, i per això és necessari mantenir-hi una observació constant per detectar els obstacles a la inclusió que es poden presentar, per elaborar propostes que en permetin la supressió, impulsant i obrint noves possibilitats a la participació i a la inclusió.

Enllaços d'interès


Pla Local per a la participació i la inclusió social de les persones amb discapacitat [.pdf]

Administracions, associacions, entitats i persones que han participat en el Pla Local d’Acció


Puja
Valid XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI
2007 Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública | Rambla Ferran, 13 | 25007 - Lleida (Spain)
Àrea d'Atenció a les Persones amb Discapacitat Telèfon: 973 700 306 | discapacitats@paeria.cat