Observatori
Portada » Observatori

Què és? Definició


L’Observatori per a la participació i la inclusió social de les persones amb discapacitat és una iniciativa del Consell Municipal de les Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Lleida, derivada del Pla Local per a la Participació i la Inclusió de les Persones amb Discapacitat aprovat pel Ple de la Paeria a octubre de 2006. La seva finalitat és observar el desenvolupament del Pla Local, valorar-ne l'aplicació, detectar noves barreres a la participació i recollir propostes per a superar-les.

L’avaluació sistemàtica ha de facilitar la presa de decisions i ha de permetre la millora contínua de les diferents temàtiques tractades en el Pla Local, tant pel que fa a les propostes transversals com en aquelles més específiques de les diferents taules: educació; formació i treball; salut; serveis socials; cultura, esports i lleure i accessibilitat, habitatge i mobilitat.

Com a espai de participació l’Observatori per a la participació i la inclusió social de les persones amb discapacitat es configura com un espai que pretén fomentar la participació i la diversitat d’opinió de tota la ciutadania de Lleida, especialment de les persones amb discapacitat, i és doncs, un espai obert de mobilització dels temes que afecten el col·lectiu de les persones amb discapacitat de la ciutat de Lleida.


Què pretenem? Objectius


La finalitat de l’Observatori és avaluar i fer el seguiment del Pla Local d’Acció per afavorir la participació i la inclusió social de les persones amb discapacitat. Això es concreta en  els següents objectius:

  • Obtenir informació de forma sistemàtica prenent com a font les persones amb discapacitat, les entitats i les institucions que els proporcionen el servei, tant a ciutadans com de forma específica, sobre la implementació del Pla Local.
  • Publicitar bones pràctique que afavoreixin la participació i la inclusió, la millora de la qualitat de vida i del benestar.
  • Observar les barreres a la participació i informar  les entitats i institucions implicades, proposant-los-hi que prenguin accions per eliminar-les.
  • Detectar tendències que permetin actuar amb visió de futur. Anticipar necessitats, prevenir dificultats…
  • Ser un exemple de bona pràctica de participació (afavorir la comunicació i l’accessibilitat).

Com? Metodologia


Per tal de dur a terme el seguiment i l’avaluació de les actuacions desenvolupades en el Pla local, l’Observatori recull i publica periòdicament informació de les actuacions desenvolupades i contemplades en el Pla Local d’Acció a través de l'espai "Notícies" i/o "Actuacions" del portal web.

Pel que fa a la participació, l'Observatori compta amb l'espai "Participa" pensat per permetre a tota la ciutadania enviar informació, documents, suggeriments, consultes, notícies, cartes, imatges, etc.

Finalment, l’Observatori compta amb un apartat "Informació" que recull tota la documentació derivada de l’Observatori i del Pla Local d’Acció i que contribueix al  seu seguiment i avaluació.


Puja
Valid XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI
2007 Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública | Rambla Ferran, 13 | 25007 - Lleida (Spain)
Àrea d'Atenció a les Persones amb Discapacitat Telèfon: 973 700 306 | discapacitats@paeria.cat