Presentació
Portada » Presentació
Àngel Ros i Domingo. Alcalde de Lleida

La ciutat ha d' estar pensada per  a Tothom. Ha de permetre promoure la independència de les persones i millorar-ne la seva qualitat de vida. Ha de ser un espai d’oportunitats. Una ciutat no és de tothom si tothom no hi participa.  Per aquest motiu hem de treballar en un mateix projecte i amb un objectiu; fer de Lleida una Ciutat per a Tothom.

És per això que es crea l’Observatori del Pla Local d’acció per afavorir la participació i la inclusió social de les persones amb discapacitat.

L’Observatori: Lleida, ciutat per a Tothom, és una eina important per a  l’avaluació de l’aplicació de les propostes i el seu impuls i per detectar les noves necessitats i per  donar  la resposta més adequada. La Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública ha respost a l’encàrrec amb la seva creació.

Cal subratllar que aquest camí no hauria estat possible sense la complicitat i el protagonisme de les entitats i associacions que representen a les persones amb limitacions funcionals, així com l’especial implus dut a terme pel nostre anterior Regidor, el Sr. Candi Villafañe.

Per acabar, vull agraïr la participació de totes aquestes persones i també de totes les ciutadanes i ciutadans de Lleida que d’una manera o altra fan possible el canvi vers la “Lleida per a tothom” que volem. 

Àngel Ros i Domingo

Alcalde de Lleida

Mª Rosa Ball Papiol. Regidora de Serveis Personals i Salut Pública

La qualitat de vida de cadascuna de les persones que viuen a la ciutat té una influència decisiva en el seu desenvolupament. Això fa que siguin necessàries polítiques i actuacions des de l’àmbit municipal per potenciar el sentit de pertinença com a ciutadanes i ciutadans. Aquesta participació ha basar-se en l’impuls de  l’autonomia personal per desplaçar-se, comunicar-se, accedir als serveis públics, participar en la vida cultural... El Pla local d’acció per afavorir la participació i la inclusió social de les persones amb discapacitat de la ciutat de Lleida és particularment ric en propostes per al desenvolupament participatiu de totes les persones.

La Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública ha creat, després de l’aprovació unànime del Ple Municipal del Pla local, l’Observatori: Lleida, ciutat per a Tothom, amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament de les iniciatives proposades en aquest Pla Local, així com també per detectar noves barreres a la participació i recollir propostes per a superar-les, mitjançant nous mètodes de recollida i difusió de la informació.

Començo aquest encàrrec amb la il·lusió de poder continuar aquest projecte molt ben endegat, amb la intenció de trobar les millors solucions per al foment de la qualitat de vida, el benestar i la cohesió social de tots els ciutadans i les ciutadanes de Lleida.

M.  Rosa Ball Papiol

Regidora de Serveis Personals i Salut PúblicaPuja
Valid XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI
2007 Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública | Rambla Ferran, 13 | 25007 - Lleida (Spain)
Àrea d'Atenció a les Persones amb Discapacitat Telèfon: 973 700 306 | discapacitats@paeria.cat