Transversals
Portada » Actuacions » Transversals

Propostes d'actuació transversal


Totes les taules han coincidit en el plantejament d’iniciatives de tarannà general o transversal, no exclusives de les temàtiques concretes que tractaven. Han destacat la necessitat de respondre a les mancances de les persones amb discapacitat i assegurar la coordinació dels serveis i la continuïtat en l’accés als ajuts i suports.

Els plantejaments en els quals s’ha basat la provisió de serveis fins l’actualitat han posat l’accent en la diferència i en una visió parcial del subjecte, basada primordialment en la deficiència per damunt de la visió global com a persona. La necessitat d’integrar els aspectes socials, educatius, laborals, físics i psicològics justifica una atenció integral, basada en la coordinació dels diferents serveis que atenen les persones, facilitant una recepció coherent de les atencions.

Les sis taules de treball han destacat la necessitat de desenvolupar accions de sensibilització, car es constata com una de les barreres principals a la participació i la inclusió de les persones amb discapacitat les actituds poc adequades, basades en prejudicis, o en la manca d’informació i formació sobre la discapacitat. Per això s’ha proposat endegar accions dirigides a tota la població i de forma específica a la població en edat d’escolarització obligatòria.  

Actuacions plantejades al Pla Local d'Acció


Actuacions desenvolupades del Pla Local d'Acció
Puja
Valid XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI
2007 Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública | Rambla Ferran, 13 | 25007 - Lleida (Spain)
Àrea d'Atenció a les Persones amb Discapacitat Telèfon: 973 700 306 | discapacitats@paeria.cat