Serveis Socials
Portada » Actuacions » Serveis Socials

Actuacions en l'àmbit serveis socials


Els serveis socials han estat qualificats com la quarta columna del benestar social, al costat de les pensions, la salut i l’educació. El dret a l’accés de tota la població als serveis socials no està encara garantit i en aquest sentit es pot afirmar que el camí vers la seva universalització encara s’està recorrent.

Aquests serveis són l’instrument que tenen els poders públics per afavorir la independència, l’autonomia de les persones i la millora de les condicions de vida de les famílies. Juguen un paper clau en el procés d’eliminació de les situacions d’injustícia social per tal d’aconseguir el reconeixement efectiu dels drets pel desenvolupament personal, la integració a la comunitat i la millora de la qualitat de vida.

Com a conjunt, les intervencions públiques han de garantir les necessitats bàsiques dels ciutadans, en un marc de respecte per a la dignitat de les persones. El seu caràcter universal no ha d’impedir que alguns col∙lectius, com el que està format per les persones amb discapacitat, considerant la seva situació de risc i de dependència, tinguin o puguin tenir prioritat en l’atenció.

Aquest Pla local d’acció planteja una acció coordinada dels serveis socials, així com dels suports que se’n derivi. Aquest treball acordat i compartit és especialment rellevant en les situacions de discapacitat, sobre les quals sovint incideixen les intervencions de diferents professionals.

El Projecte de llei estatal de promoció de l’autonomia personal i d’atenció a les persones en situació de dependència i el Projecte de llei catalana de Serveis Socials, són dos referents propers, en tant que garanteixen uns drets bàsics inspirats en els principis d’universalitat, equitat i igualtat, i en la participació, integració i normalització de l’atenció a les persones en situació de dependència, desenvolupant un sistema d’atenció integral i promovent la cohesió i el benestar social de totes les persones. 

Actuacions plantejades al Pla Local d'Acció


Actuacions desenvolupades del Pla Local d'Acció 


Puja
Valid XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI
2007 Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública | Rambla Ferran, 13 | 25007 - Lleida (Spain)
Àrea d'Atenció a les Persones amb Discapacitat Telèfon: 973 700 306 | discapacitats@paeria.cat