Salut
Portada » Actuacions » Salut

Actuacions en l'àmbit de la salut


La millora en la prestació dels serveis de salut i la seva universalització han  caracteritzat les societats occidentals i són indicadores dels avenços en l’estat del Benestar. Els progressos cientificomèdics s’han traslladat a l’atenció sanitària amb l’adopció de mesures preventives, de detecció precoç i de tractament de la malaltia o discapacitat per curar o pal∙liar-ne els possibles efectes negatius.

Tot i que les persones amb discapacitat generalment no són ni se senten “malalts”, algunes discapacitats tenen una base de salut, o d’absència de salut determinant com per exemple les persones amb malaltia mental. La salut sol ser una de les preocupacions fonamentals per a aquest col∙lectiu i les seves famílies, ja que l’absència de salut interactuant amb els factors socials estan en l’origen de la discapacitat, i dificulten la participació en la vida social.

Considerant l’ampli ventall i la diversitat de situacions, les persones amb discapacitat sovint necessiten, a més de les atencions generals en l’àmbit de la salut, altres de singulars en funció de les seves afectacions. Els seguiments o tractaments poden ser llargs, l’atenció més freqüent i, de vegades, necessiten la intervenció de diferents especialistes. La discapacitat pot estar en l’origen d’un major risc de cursar algunes patologies. La complexitat de les intervencions professionals, dels estudis i dels  tractaments pot ser motiu de confusió si no s’assegura la coordinació i es proporciona a la persona informació que li permeti comprendre les diferents actuacions i la relació d’aquestes amb les seves necessitats.

La veu de les persones amb discapacitat, com a usuàries del sistema de salut, és necessària per millorar la seva atenció, considerant la seva experiència en la recepció dels serveis i l’adequació a les seves necessitats. Per això, cal crear vies de comunicació permanent entre les administracions públiques sanitàries i els usuaris.

Malgrat el progrés en l’atenció a les persones amb malaltia mental, el grup de treball de la taula de salut ha fet palesa la necessitat de millorar els suports a aquestes persones i a les seves famílies. 

Actuacions plantejades al Pla Local d'Acció


Actuacions desenvolupades del Pla Local d'Acció


Tot sobre la Llei de dependència


Puja
Valid XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI
2007 Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública | Rambla Ferran, 13 | 25007 - Lleida (Spain)
Àrea d'Atenció a les Persones amb Discapacitat Telèfon: 973 700 306 | discapacitats@paeria.cat