Formació i treball
Portada » Actuacions » Formació i treball

Actuacions en l'àmbit de la formació i el treball


El treball és un dels mitjans d’inclusió més operatiu per a qualsevol persona d’edat adulta. Les persones amb discapacitat sofreixen dificultats més grans que la població general per trobar feina, tot i els incentius econòmics i les subvencions destinades directament a aquest col∙lectiu.

El respecte a les individualitats i la discriminació positiva juguen un rol important a l’hora de parlar d’inclusió laboral, i abasta tant el camp de les empreses ordinàries com els centres especials de treball.

En el diagnòstic realitzat pel grup de treball del Pla local d’acció, que ha tractat aquesta temàtica, s’ha posat de manifest les mancances i buits per assolir una veritable integració en el mercat laboral que podria explicar-se per una insuficient informació; pels prejudicis sobre les capacitats d’aquestes persones; l’absència d’una formació professional inicial adaptada abans de la seva inserció laboral, i quan aquesta s’ha produït, per adaptar-se a les necessitats del Centre Especial de Treball o d’una altra empresa.

Les propostes que es realitzen es dirigeixen a superar aquestes deficiències i intenten concretar un marc d’actuacions que haurien de permetre un canvi en la situació actual, per ampliar les possibilitats de participació social d’aquestes persones a partir del seu treball. La seva inclusió en el món del treball pot ser un valor afegit que augmenta el  reconeixement i la rendibilitat social de l'empresa.

Es proposa una major implicació de les institucions públiques, amb la inclusió laboral, reclamant el respecte escrupolós a les reserves de treball per a discapacitats establertes legalment, així com la promoció de mecanismes de preferència per la contractació de productes, béns i serveis tant als centres especials de treball, com a les empreses que integrin persones amb discapacitat, especialment a aquelles sense afany de lucre.

Actuacions plantejades al Pla Local d'Acció


Noves propostes d'actuació 
    Actuacions desenvolupades del Pla Local d'Acció
    


    
CENTRES ESPECIALS DE TREBALL 


Puja
Valid XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI
2007 Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública | Rambla Ferran, 13 | 25007 - Lleida (Spain)
Àrea d'Atenció a les Persones amb Discapacitat Telèfon: 973 700 306 | discapacitats@paeria.cat