Educació
Portada » Actuacions » Educació

Actuacions en l'àmbit d'educació


L’escola inclusiva ofereix a tots els infants, sense distinció per discapacitat, raça o qualsevol altra diferència, l’oportunitat per continuar sent membre de la classe ordinària i per aprendre dels seus companys, i juntament amb ells, dins l’aula (Stainback, 2001). Com a resultat d’aquest plantejament, els estudiants amb necessitats especials o amb discapacitats van a l’escola on ja anirien si no presentessin discapacitat i van a una classe comuna amb els companys de la seva edat. L’escola inclusiva ha estat considerada (UNESCO, 1994) com el mitjà que potencia la qualitat de vida de l’alumnat afavorint les interaccions, les relacions de suport, promovent la participació en la societat a la vida adulta i el millor camí per desenvolupar societats solidàries que potenciïn la igualtat d’oportunitats i el respecte a la diversitat.

Diferents experiències d’escola inclusiva a occident han permès acumular coneixement i pràctica per afirmar que quan s’asseguren les condicions i els suports, la inclusió pot donar una resposta de qualitat a tot l’alumnat i solament en casos molt determinats és necessari plantejar altres mesures educatives extraordinàries. 

En el procés de decisió dels pares sobre l’escolarització dels seus fills i filles, s’ha d’assegurar la informació i l’assessorament psicopedagògic dels serveis educatius. En aquesta informació es tindran en compte les diferents possibilitats: els centres especials, l’escolarització compartida, així com l’escolarització en els centres ordinaris. Les diferents opcions han de garantir l’educació dels infants, el seu desenvolupament integral i la inclusió com a membres de la societat. 

Actuacions plantejades al Pla Local d'Acció 


Actuacions desenvolupades del Pla Local d'Acció
Puja
Valid XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI
2007 Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública | Rambla Ferran, 13 | 25007 - Lleida (Spain)
Àrea d'Atenció a les Persones amb Discapacitat Telèfon: 973 700 306 | discapacitats@paeria.cat