Cultura, esport i lleure
Portada » Actuacions » Cultura, esport i lleure

Actuacions en l'àmbit de cultura, esport i lleure


En la societat actual, el consum cultural en les seves diferents expressions, la participació en les festivitats del cicle de l’any, en les celebracions ciutadanes i l’esport, cada vegada ocupa més temps de les activitats de la població. La cultura, el lleure i l’esport han passat a formar part de les nostres vivències habituals, i han contribuït al nostre benestar personal, de manera que és possible afirmar que la qualitat del temps de lleure té una relació directa amb la nostra qualitat de vida.

El lleure permet una activitat lliure per a l’autorealització personal, com a espai creatiu, d’expansió personal, de contingut lúdic i de salut per al benestar físic, social i psicològic que promou. Avui en dia es considera un dret humà bàsic, com l’educació, el treball i la salut, per la qual cosa ningú hauria de veure’s privat de gaudir-lo. L’accés a la cultura, malgrat ésser un bé universal, no sempre està garantit, ja que obstacles de diferent naturalesa ho poden impedir. Fomentar l’accessibilitat en els equipaments públics és un dels camins per promoure el lleure individual i col∙lectiu de les persones amb discapacitat.

El Pla local d’acció emfatitza, a partir de les seves propostes, la necessitat d’assegurar que tothom pugui gaudir de les expressions culturals i esportives no solament com a espectadors, sinó també com a actors. Per això cal que aquestes activitats es desenvolupin en instal∙lacions i amb els mitjans ordinaris de la comunitat garantint l’accessibilitat física i comunicativa. Cal considerar, també, en l’àmbit del lleure el disseny per a tothom en la planificació, la contractació, la formació artística, en la construcció d’equipaments i en l’adaptació dels que hi ha, la utilització de sistemes alternatius de comunicació i en l’adaptació de les activitats per afavorir la participació de totes les persones.

Actuacions plantejades al Pla Local d'Acció


Actuacions desenvolupades del Pla Local d'Acció


Noves propostes d'actuació Puja
Valid XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI
2007 Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública | Rambla Ferran, 13 | 25007 - Lleida (Spain)
Àrea d'Atenció a les Persones amb Discapacitat Telèfon: 973 700 306 | discapacitats@paeria.cat