Accessibilitat, habitatge,...
Portada » Actuacions » Accessibilitat, habitatge,...

Actuacions en l'àmbit d'accessibilitat, habitatge i foment de la mobilitat


L’accessibilitat suposa que qualsevol persona ha de poder disposar i utilitzar les infraestructures i els serveis o productes en igualtat de condicions, independentment de la condició física, psíquica o sensorial. Això exigeix alguna cosa més que eliminar o oferir una alternativa a un graó a l’entrada d’un edifici; suposa tenir les mateixes oportunitats i beneficis i gaudir dels mateixos programes o serveis que els altres.

S’entén l’accessibilitat amb relació a tres formes bàsiques d’activitat humana: mobilitat, comunicació i comprensió; totes tres poden estar subjectes a limitacions com a conseqüència de l’existència de barreres. La dificultat de la nostra societat per eliminar les barreres és simptomàtica de l’atenció desigual envers les persones.

L’eliminació de barreres que impedeixen l’accés als edificis, als serveis i a la informació és una tasca complexa pel gran nombre de situacions que abasta, pel nombre d’administracions amb competències sobre el tema i per la manca de sensibilitat dels agents que hi intervenen. Les actuacions han de ser complementàries i abordar-se de forma combinada.

Moltes persones amb discapacitat presenten dificultats per cobrir de forma digna i autònoma les seves necessitats d’accessibilitat i ús de l’habitatge. En un habitatge no adaptat, la falta de recursos o de suport familiar i social que de vegades poden portar a haver de renunciar al seu habitatge habitual.

Les propostes del Pla local d’acció sobre accessibilitat, habitatge i foment de la mobilitat han considerat un marc general que aborda els problemes d’accessibilitat entre sistemes de transport, edificis, espais públics, habitatges i tecnologies de la informació. Aquest fet exigeix una col∙laboració més estreta entre polítiques i nivells administratius diferents i s’ha de treballar perquè allò que es creï com a nou es faci sota el concepte de Disseny per a Tothom, i per anar adaptant progressivament el que ja està construït, que inicialment es va fer amb barreres.

Actuacions plantejades al Pla Local d'Acció 

 

Actuacions desenvolupades del Pla Local d'Acció 

 

Noves propostes d'actuació

 


Puja
Valid XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 Icono de conformidad con el Nivel Doble-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI
2007 Regidoria de Serveis Personals i Salut Pública | Rambla Ferran, 13 | 25007 - Lleida (Spain)
Àrea d'Atenció a les Persones amb Discapacitat Telèfon: 973 700 306 | discapacitats@paeria.cat